Servicekosten voor elektriciteit

Op de eindafrekening worden verschillende servicekosten vermeld. Ook servicekosten voor elektriciteit zijn hier een onderdeel van. Deze kosten kunnen bestaan uit verbruik in jouw eigen woning, maar komen ook voort uit de gemeenschappelijke ruimtes. Je kunt hierbij denken aan licht in de hal.

Wat zijn servicekosten voor elektriciteit?

De kosten voor het verbruik van elektriciteit komen voor jouw rekening als huurder. Ook elektriciteit dat wordt verbruikt in gemeenschappelijke ruimtes zal je deels moeten betalen.

Welke kosten mag de verhuurder doorberekenen?

Hieronder volgt een overzicht van de kosten voor elektriciteit die de verhuurder mag doorberekenen.

Met eigen meter

De kosten voor elektriciteit van de eigen meter worden doorberekend aan de huurder. Dit kan alleen als de huurder een eigen meter heeft in zijn of haar kamer of woonruimte in het pand.

Zonder eigen meter

Heb je geen eigen meter in jouw woonruimte? Dan worden de kosten verdeeld op basis van een verdeelsleutel. Dit moet als redelijk worden beschouwd door de Huurcommissie.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

servicekosten voor elektriciteit

Hoe worden de kosten vastgesteld?

De kosten voor elektriciteit worden vastgesteld op basis van de meter. Dit kan zowel zonder eigen meter als met eigen meter.

Met eigen meter

Op basis van de facturen en de eindafrekening wordt een bedrag vastgesteld. Bij verdeling over meerdere woonruimtes gaat men uit van het geregistreerde verbruik.

Zonder eigen meter

Zonder eigen meter worden de kosten eveneens berekend op basis van de facturen en eindafrekening. Bij verdeling over meerdere woonruimtes gaat men uit van een gelijke verdeling over de woonruimtes. Dat geldt eveneens voor de gemeenschappelijke ruimtes in het complex of pand.

Klopt er iets niet in jouw pand?

Huur jij een woonruimte en worden de kosten niet goed verdeeld? Dan kan je contact opnemen met de Huurcommissie. Uiteraard is het eerst verstandig om zelf contact op te nemen met de verhuurder.